Τσιπούρα με μακαρόνια

2014-08-22
τσιπουρα με μακαρονια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια εκπληκτική, ιταλική συνταγή για τσιπούρα με μακαρόνια, ένα ασυνήθιστο πιάτο για τα ελληνικά δεδομένα που όμως είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Μπορείς να το σερβίρεις σε μικρή ποσότητα σαν πρώτο πιάτο αλλά και σαν κυρίως. Είναι τέλειο για όσους δεν προτιμούν τα ψάρια αλλά θέλουν να τα εντάξουν στην εβδομαδιαία τους διατροφή.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 6 φιλέτα τσιπούρας
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πορτοκάλι
  • 40 γρ. μαύρες ελιές
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κρασί

Βήμα 3

Όταν μαλακώσουν τα ντοματίνια προσθέτουμε τα φιλέτα της τσιπούρας κομμένα σε μπουκιές

Βήμα 4

Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε στο τηγάνι φλούδα πορτοκαλιού

Βήμα 5

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 6

Τα σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα και παρμεζάνα

Βήμα 7

Η τσιπούρα με μακαρόνια είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια μακαρόνια θέλεις
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή