Τσιπούρα με ντομάτα και φέτα στην κατσαρόλα από τη Μύκονο

2014-03-08
Τσιπούρα με ντομάτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και καλοκαιρινή, νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή από την κουζίνα της Μυκόνου για να φτιάξεις τσιπούρα με ντομάτα και φέτα στην κατσαρόλα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή έχει προφανώς διάφορες παραλλαγές, στη Μύκονο την σερβίρουν φιλεταρισμενη και προσθέτουν στο σερβιρισμα και χορταρικα. Δοκίμασε την και γράψε μου στα σχόλια παρακάτω αν την έφταξες με διαφορετικό τρόπο.

Υλικά

  • 4-5 τσιπούρες μέτριες
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 250 γραμ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξύνουμε τις τσιπούρες για να φύγουν τα λέπια. Χαράζουμε την κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια. Τις πλένουμε κατόπιν κάτω από τη βρύση, τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε, μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν λίγα λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε κατόπιν τις τσιπούρες και ύστερα από 10 λεπτά τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά.

Βήμα 4

Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα κομμένη κομματάκια, αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 5

Η τσιπούρα με ντομάτα και φέτα είναι έτοιμη, σερβίρεται κρύα και συνοδεύεται με σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή