Τσιπούρα με σέλινο αυγολέμονο στην κατσαρόλα

2014-03-09
Τσιπούρα με σέλινο αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πάρα πολύ θρεπτική και υγιεινή συνταγή για να φτιάξεις τσιπούρα με σέλινο αυγολέμονο στην κατσαρόλα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και την φτιάχνανε στο χωριό της γιαγιάς μου όλους τους μήνες του χρόνου – ιδιαίτερα τον χειμώνα και την άνοιξη καθώς με το αυγολέμονο είναι πολύ θρεπτική. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό τσιπούρες μετρίου μεγέθους
  • 1 1/2 κιλό σέλινο τρυφερό και πράσινο
  • 4 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους
  • 2 καρότα
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
  • 2 λεμόνια ζουμερά

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τις τσιπούρες και τις βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες, να τις πιάσει καλά το αλάτι.

Βήμα 2

Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να βράσει και ζεματάμε το σέλινο, αφού προηγούμενα το έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά. Το στραγγίζουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα λεμόνι, τα σκεπάζουμε με νερό στο ύψος των υλικών και αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 4

Όταν κοντεύουν, βάζουμε και τις τσιπούρες να βράσουν όλα μαζί. Όταν τις αποσύρουμε από τη φωτιά τις αυγοκόβουμε.

Βήμα 5

Η τσιπούρα με σέλινο αυγολέμονο είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή