Τσιπούρα με σέλινο στο ταψί σε σάλτσα αυγολέμονου

2014-04-02
Τσιπούρα με σέλινο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα θρεπτική παραδοσιακή και νησιώτικη συνταγή για να μαγειρέψεις τσιπούρα με σέλινο στο ταψί σε σάλτσα αυγολέμονο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου από το νησί και την μαγείρευε κυρίως τους χειμερινούς μήνες καθώς είναι ιδιαίτερα δυναμωτική. Δοκίμασε την και γράψε μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 8 μέτριες τσιπούρες
  • 300 γραμ. σέλινο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το βράζουμε και χύνουμε το ζουμί.

Βήμα 2

Τηγανίζουμε ελαφρά τις τσιπούρες και στο λάδι τους τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να ξανθαίνει, ρίχνουμε και το σέλινο για ένα λεπτό.

Βήμα 3

Στρώνουμε σε ταψί το σέλινο με το κρεμμύδι, αλατίζουμε λιγάκι και τοποθετούμε από πάνω τα ψάρια. Προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 4

Με τα αυγά και το χυμό του λεμονιού αυγοκόβουμε το φαγητό.

Βήμα 5

Η τσιπούρα με σέλινο είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή