Τσιπούρα με σπανάκι κοκκινιστή στο φούρνο

2014-07-29
τσιπουρα με σπανακι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις τσιπούρα με σπανάκι κοκκινιστή στο φούρνο, ένα πολύ χορταστικό και υγιεινό πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Ο συνδυασμός ψαριού και λαχανικών είναι πολύ καλός για την υγεία του ανθρώπου και για τη σωστή διατροφή, ειδικά αν θέλεις να προσέξεις τα κιλά σου. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα δεις ότι υγιεινό δεν σημαίνει απαραίτητα για άνοστο!

Υλικά

  • 1 τσιπούρα μεγάλη καθαρισμένη
  • 1 κιλό σπανάκι κομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 5 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά την τσιπούρα και το σπανάκι

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι

Βήμα 5

Σε ένα πυρέξ βάζουμε την τσιπούρα και γύρω –γύρω το σπανάκι

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα δαφνόφυλλα και το υπόλοιπο λάδι

Βήμα 7

Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς

Βήμα 8

Η τσιπούρα με σπανάκι κοκκινιστή στο φούρνο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις περισσότερες τσιπούρες ανάλογα με το μέγεθος ή λιγότερο σπανάκι ανάλογα με τις προτιμήσεις σου!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή