Τσουκνίδες σούπα αλά Δαφνωτή

2014-05-07
Τσουκνίδες σούπα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Η τσουκνίδα έχει θεραπευτικές ιδιότητες και όπως απλά είναι μαγειρεμένη για τα εξαντλημένα στομάχια της σαρακοστής και από το ξενύχτι της προηγούμενης μέρας. Οι τσουκνίδες σούπα αλά Δαφνωτή είναι μια παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου και στην περιγράφω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 2 κιλά τρυφερές κορφάδες ανοιξιάτικης τσουκνίδας
  • λίγοτερο από 1/2 πιάτο αλεύρι καλαμποκίσιο (ή σήμερα σιμιγδάλι)
  • λεμόνι ή ξύδι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα τσουκνίδια και τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε όπως τα μαρούλια και στο τέλος τα πατάμε με την ξύλινη κουτάλα να λιώσουν.

Βήμα 3

Τα ξαναβάζουμε με ζεστό νερό να βράσουν σε αναλογία 1:3.

Βήμα 4

Μόλις αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και λίγο - λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας πάντα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν χυλός - σούπα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, κατά προτίμηση πήλινα και ο καθένας στο πιάτο του προσθέτει λεμόνι ή ξύδι.

Βήμα 6

Οι τσουκνίδες σούπα είναι έτοιμη και τρώγεται το ίδιο ζεστή ή κρύα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή