Τσουκνιδόσουπα

2014-05-18
Τσουκνιδόσουπα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Είναι πολύ παλία συνταγή, είναι ακόμη συνταγή δίαιτας και συγχρόνως έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Η τσουκνιδόσουπα που σου παρουσιάζω παρακάτω την έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν ήμασταν μικροί και αρρωσταίναμε και πέραν των θεραπευτικών ιδιοτήτων της, είναι πάρα πολύ νόστιμη και γευστική. Δοκίμασε την και στείλε μου τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό τσουκνίδες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • λίγος δυόσμος
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε τις τσουκνίδες, τις στραγγίζουμε, τις χτυπάμε καλά ώσπου λιώσουν, ρίχνοντας και το αλεύρι, σιγά σιγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μία φλιτζάνα από το ζουμί που ζεματίσαμε τις τσουκνίδες, ανακατεύουμε λιγάκι και ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση.

Βήμα 4

Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε την τσουκνιδόσουπα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή