Τσουμπλέκι Έδεσσας με αρνί

2014-05-05
Τσουμπλέκι Έδεσσας
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 8:000 h
  • Έτοιμη σε : 8:30 h

Μια καταπληκτική Μακεδονίτικη σπεσιαλιτέ σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις την συνταγή για το τσουμπλέκι Έδεσσας όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε την και μοιράσου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου μαζί μου.

Υλικά

  • 1 παχύ μπούτι αρνιού, με τη νεφραμιά και την ουρά του
  • μερικές μελιτζάνες, κομμένες σε κομματάκια
  • κολοκυθάκια σε κομμάτια
  • αρκετό βούτυρο ή φυτίνη
  • φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα σε κομμάτια
  • πιπεριές πράσινες, ολόκληρες
  • ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο
  • λίγο μοσχοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το βάζετε σε πήλινο γιουβέτσι.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζετε το γιουβέτσι με το καπάκι του και κλείνετε το άνοιγμα τριγύρω με ζυμάρι (που φτιάχνετε με νερό και αλεύρι).

Βήμα 3

Το βάζετε σε σιγανό φούρνο και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί, περίπου 8 ώρες.

Βήμα 4

Το τσουμπλέκι Έδεσσας είναι έτοιμο και σερβίρετε με ρύζι.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή