Τσουμπλέκι Μακεδονίτικο με αρνί

2014-05-04
Τσουμπλέκι Μακεδονίτικο με Αρνί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 12:000 h
  • Έτοιμη σε : 13:000 h

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή Μακεδονίτικη σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις την συνταγή για τσουμπλέκι με αρνί όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της, θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε την και μοιράσου μαζί μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 παχύ μπούτι αρνιού με τη νεφραμιά και την ουρά του
  • μερικές μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
  • κολοκυθάκια σε κομμάτια
  • αρακάς
  • πιπεριές πράσινες ολόκληρες
  • ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • αρκετό βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κύμινο και μοσχοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε πήλινο γιουβέτσι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το σκεπάζουμε με το καπάκι του.

Βήμα 3

Κλείνουμε το άνοιγμα γύρω - γύρω με ζυμάρι από νερό και αλεύρι και το βάζουμε σε σιγανό φούρνο.

Βήμα 4

Το αφήνουμε να σιγοψηθεί αρκετές ώρες.

Βήμα 5

Συνήθως το ετοιμάζουμε Σάββατο βράδυ και έτσι την Κυριακή έχουμε έτοιμο φαγητό.

Βήμα 6

Το τσουμπλέκι με αρνί είναι έτοιμο και νοστιμότατο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή