Τσουρέκια κρητικά Πασχαλινά Κρήτης αφράτα της μαμάς

2015-03-21
Κρητικό Τσουρέκι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 5:20 h

Οι περισσότερες αγαπημένες συνταγές είναι κρητικές. Τα τσουρέκια κρητικά Πασχαλινά Κρήτης αφράτα της μαμάς στα προτείνουμε για να δοκιμάσεις μια τόσο ίδια μα διαφορετική συνταγή, ταυτόχρονα. Είναι μια πρόταση που βασίζεται στα γνωστά και κλασικά υλικά που φτιάχνεις το τσουρέκι αλλά συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν μια ελαφρώς τροποποιημένη γεύση που την βρίσκουμε καταπληκτική. Σου συνιστούμε λοιπόν να τα φτιάξεις για φέτος το Πάσχα και οτιδήποτε σχόλιο ή διευκρινηστική ερώτηση χρειαστείς, είμαστε στη διάθεση σου να απαντήσουμε στον χώρο που βρίσκονται τα σχόλια παρακάτω σε αυτή τη σελίδα.

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι
  • 200γρ. μαγιά
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. μαστίχα
  • 1 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 1/2 κούπα ζεστό γάλα
  • 10 αυγά
  • 1 1/2 κούπα βούτυρο
  • Αμύγδαλα φιλέ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχίζουμε, ρίχνοντας το νερό με την μαγιά σε ένα μεγάλο μπώλ και ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι.

Βήμα 2

Το αφήνουμε για 2 ώρες.

Βήμα 3

Σε ένα διαφορετικό μπλώλ, αφού ετοιμαστεί η μαγιά με το νερό, ρίχνουμε το μαχλέπι, την μαστίχα, το λάδι, την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Σταδιακά, ρίχνουμε τα αυγά, το υπόλοιπο αλεύρι και το προζύμι που φτιάξαμε προηγουμένως, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 5

Ετοιμάζουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και το ρίχνουμε στην ζύμη.

Βήμα 6

Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.

Βήμα 7

Χωρίζουμε το τσουρέκι σε 4 μέρη και το πλέκουμε σε κοτσίδες.

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά και το τσουρέκι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή