Τσουρέκι γεμιστό Θεσσαλονίκης με γέμιση κάστανο (σαν του Τερκενλή)

2015-03-05
Τσουρέκι γεμιστό Θεσσαλονίκης με γέμιση κάστανο (σαν του Τερκενλή)
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 3:10 h

Όχι άλλα τσουρέκια με σοκολάτες. Θα σου πλασάρω την επόμενη καλύτερη γλυκιά “αλχημεία” που ακούει στο όνομα τσουρέκι γεμιστό Θεσσαλονίκης με γέμιση κάστανο (σαν του Τερκενλή). Γιατί την γέμιση μπορείς να την φτιάξεις μόνος σου καλύτερα απ’ όλους, σπιτική όπως θα έπρεπε. Και το τσουρέκι πασχαλινές ημέρες είναι κάτι που κάθε σπίτι θα έχει. Η παρακάτω συνταγή είναι από τις αγαπημένες μας για να φτιάξουμε τσουρέκι καθώς η γέμιση με κάστανο δίνει μια μοναδική και ιδιαίτερη γεύση την οποία λατρεύουμε. Ταιριάζει υπέροχα με τον καφέ και εμείς το τρώμε και σαν πρωινό και σαν απογευματινό σνακ. Σου προτείνω να μην το πολυσκέφτεσαι και να δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή και για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου.

Υλικά

  • 160γρ. γάλα
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 μαγιά
  • 1 κιλό κάστανα
  • 1κγ αλάτι 790γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι ρούμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το μαχλέπι και τα 40γρ. ζάχαρης και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σιγά, σιγά προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο,το αλάτι και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Βήμα 4

Για την γέμιση, τοποθετούμε τα κάστανα σε ένα κατσαρολάκι με νερό.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για 30'.

Βήμα 6

Με μια κουτάλα τα βγάζουμε ένα ένα και τα ξεφλουδίζουμε.

Βήμα 7

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε 500ml νερό και ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα σιρόπι.

Βήμα 8

Ρίχνουμε τα 3/4 του σιροπιού στα κάστανα και κάνουμε το μείγμα πολτό.

Βήμα 9

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο σιρόπι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30' ακόμη.

Βήμα 10

Ύστερα, το χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε ξεχωριστά το κάθε κομμάτι βάζοντας μέσα την γέμιση.

Βήμα 11

Πλέκουμε τις λωρίδες και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Βήμα 12

Σε 40' το τσουρέκι με την γέμιση κάστανο θα είναι έτοιμο για να το σερβίρεις με τον απογευματινό καφέ σου!

Δοκίμασες το τσουρέκι γεμιστό Θεσσαλονίκης με γέμιση κάστανο (σαν του Τερκενλή); Σου άρεσε; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο παρακάτω στη σελίδα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή