Τσουρέκι καταπληκτικό με ζύμωμα στο χέρι και μαγιά στιγμής

2015-03-12
Τσουρέκι καταπληκτικό με ζύμωμα στο χέρι και μαγιά στιγμής
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 3:10 h

Μια πολύ νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις τσουρέκι καταπληκτικό με ζύμωμα στο χέρι και μαγιά στιγμής θα βρεις παρακάτω που είναι και ο τρόπος που την φτιάχναμε στο χωριό μου στην Αιτολοακαρνανία. Είναι μια κλασική από τις πολλές συνταγές για τσουρέκια που θα βρεις στον ιστότοπο μας απλώς πλάθουμε και ζυμώνουμε το τσουρέκι στο χέρι με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιο αφράτο στην αφή του. Η γεύση του είναι σχετικά κλασική καθώς περιέχει όλα τα βασικά στοιχεία για να φτιάξεις τσουρέκι μαζί με την μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Είμαι στη διάθεση σου για κάθε διευκρινιστική ερώτηση σχετικά με την συνταγή αν αποφασίσεις να την δοκιμάσεις και να την μαγειρέψεις.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
  • 6 αυγά
  • 300 γραμ. γάλα
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 χαρτάκι μαστίχα
  • 1 χαρτάκι μαχλέπι βρασμένο σε ένα ποτήρι του κρασιού νερό
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιά από το φούρνο
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε σε μικρό σκεύος τη μαγιά με λίγο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για να γίνει ένας χυλός και διατηρούμε ζεστό το δοχείο για να φουσκώσει επί μία ώρα.

Βήμα 2

Δουλεύουμε σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ολόκληρα, τα μπαχαρικά, το γάλα, την ξυσμένη πορτοκαλόφλουδα και τέλος, λίγο - λίγο το αλεύρι.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη μέτρια, που την αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Βήμα 4

Πλάθουμε τα τσουρέκια κοτσίδες ή στρογγυλά, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, τα αφήνουμε πάλι λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο.

Έφτιαξες το τσουρέκι ζυμωμένο στο χέρι; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου στον χώρο που είναι τα σχόλια παρακάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή