Τσουρέκι κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα

2015-03-26
Τσουρέκι κρουασάν με σοκολάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 2:45 h

Μια συνταγή για εκίνους που θέλουν να βάλουν την γαλλική κουζίνα στην ελληνική παράδοση. Κάτι που ξεφεύγει λίγο από το κανονικό πασχαλινό τσουρέκι, είναι αυτό το υπέροχο τσουρέκι κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα. Μια υπέροχη και εντελώς διαφορετική πρόταση από τις συνηθισμένες συνταγές για τσουρέκι που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Η πρόταση αυτή έχει διάφορες παραλλαγές καθώς στη γέμιση μπορείς να βάλεις από σοκολάτα μέχρι πραλίνα, από βύσσινο μέχρι μαρμελάδα και να έχεις πάντα εντελώς διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Η συνταγή που θα δεις παρακάτω έχει σαν γέμιση την σοκολάτα κουβερτούρα αλλά σου προτείνω και να την δοκιμάσεις και να πειραματιστείς και να μοιραστείς μαζί μας τις παραλλαγές που έκανες και τις εντυπώσεις που σου άφησε η συνταγή.

Υλικά

  • 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 150γρ. μαργαρίνη
  • 400γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι
  • 16γρ. μαγιά

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε την μαργαρίνη, το αυγό και το γάλα και ζυμώνουμε..

Βήμα 3

Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί για 2 ώρες.

Βήμα 4

Ανοίγουμε την ζύμη σε δύο μέρη, κόβοντάς την διαγώνια.

Βήμα 5

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και απλώνουμε την σοκολάτα στα δύο μέρη της ζύμης.

Βήμα 6

'Υστερα τα τυλίγουμε ξεχωριστά και το βάζουμε στον φούρνο.

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και το κρουασάν τσουρέκι θα είναι έτοιμο!

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή