Τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτα σε γλάσο Πασχαλινό

2015-04-02
Τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 2:25 h

Στη σελίδα που ακολουθεί θα βρεις την ιδανική πρόταση για να φτιάξεις γρήγορα και κυρίως εύκολα το τέλειο τσουρέκι με επικάλυψη σοκολάτα σε γλάσο Πασχαλινό. Είναι μία μοναδική πρόταση για τσουρέκι που μπορείς να καταναλώσεις στο πρωινό σου ενώ αποτελεί και λατρεμένη λιχουδιά των παιδιών τα οποία ξετρελαίνονται με την επικάλυψη από την αγαπημένη τους σοκολάτα. Σου προτείνω να κάνεις παραλλαγές δίνοντας το δικό σου στίγμα στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τα δικά σου αγαπημένα υλικά όπως πχ. λευκή σοκολάτα, διάφορους ξηρούς καρπούς, ξύσμα πορτοκαλιού για περισσότερο άρωμα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Περιμένω να μοιραστείς τα σχόλια και τις εντυπώσεις μαζί μου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 600 γραμ. αλεύρι
  • 200 γραμ. γάλα
  • μαχλέπι
  • 1 βανίλια
  • μαστίχα
  • 110 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γραμ. μαγιά
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
  • σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά μαζί με λίγο αλεύρι, αφήνοντας το χυλό σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και τα μπαχαρικά χτυπημένα, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα.

Βήμα 3

Αμέσως μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ξεκινώντας να ζυμώνουμε ενώ ρίχνουμε και τη μαγιά που τώρα είναι έτοιμη.

Βήμα 4

Όταν η ζύμη μας γίνει μαλακή και ξεκολλάει από τα χέρια μας σταματάμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 5

Αφού ξεκουραστεί και φουσκώσει τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια τα οποία τα πλάθουμε σε σχήμα μπαστουνιού και τα πλέκουμε μεταξύ τοτς πλεξούδα.

Βήμα 6

Αφήνουμε και πάλι τη ζύμη μας να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 7

Όταν ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα αλείφουμε τη ζύμη με χτυπημένο αυγό, ζάχαρη και ότι ξηρό καρπό θέλουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ώσπου να ροδίσει.

Βήμα 8

Όταν το τσουρέκι μας βγεί από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και τότε το περιχύνουμε με την επικάλυψη την οποία έχουμε ετοιμάσει σε μπεν μαρί ζεσταίνοντας το γάλα και ρίχνοντας μέσα σε αυτό κομματάκια κουβερτούρας μέχρι να γίνει ένα ρευστό σοκολατένιο μείγμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή