Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα και χυμό πορτοκάλι εύκολο

2015-03-27
Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 2:45 h

Για ένα λίγο πιο γλυκο τσουρέκι απ’ ότι έχουμε συνηθίσει με το γνωστό μαμαδίσιο γάλα Βλάχας. Το τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα και χυμό πορτοκάλι είναι μια γλυκήτατη και διαφορετική πρόταση για φέτος το Πάσχα από τα κλασικά και συνηθισμένα τσουρέκια που βρίσκεις και στην αγορά αλλά και σαν συνταγές. Έχει σπορέλαιο, μαγιά και μαχλέπι, βάζουμε ζαχαρούχο γάλα και χυμό πορτοκάλι και ο συνδυασμός αυτών των ξεχωριστών υλικών δίνει ένα γλυκήτατο γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και να επικοινωνήσεις μαζί μας στα σχόλια παρακάτω για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή ερώτηση χρειαστείς καθώς και για να μας πεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου από την συνταγή.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 800γρ. σπορέλαιο
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 baking powder
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 200γρ. μαγιά
  • 3 κούπες νερό
  • 3 κιλά αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνετε μέσα το νερό και την μαγιά.

Βήμα 2

Προσθέτετε το γάλα με το λάδι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Σε ένα διαφορετικό μπώλ, ρίχνετε μέσα το αλεύρι, την μισή ζάχαρη και τα αυγά.

Βήμα 4

Βάζετε στο μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη και το μαχλέπι και χτυπάτε για 2 λεπτά.

Βήμα 5

Ρίχνεις το μείγμα από το μίξερ και τον χυμό από το πορτοκάλι στο μπώλ με το αλεύρι, την ζάχαρη και τα αυγά.

Βήμα 6

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες.

Βήμα 7

Πλάθετε τα τσουρέκια και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς.

Βήμα 8

Σε 45 λεπτά, αφού θα έχουν ροδίσει, θα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή