Τσουρέκι με κάστανο και επικάλυψη από λευκή σοκολάτα

2015-04-06
Τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 3:20 h

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να φτιάξεις τη συνταγή για το πιο νόστιμο και αφράτο τσουρέκι με κάστανο και επικάλυψη από λευκή σοκολάτα που παρουσιάζεται στη σελίδα παρακάτω και είναι από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με τσουρέκι που σου έχουμε προτείνει. Πρόκειται για μία απολαυστική πρόταση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια καθώς μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για αυτό το υπέροχο γλυκό τσουρέκι. Η γέμιση του από κάστανα είναι αυτή που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα και συνδυάζεται περίφημα με την επικάλυψη λευκής σοκολάτας που όλοι λατρεύουν. Είναι τέλειο για το πρωινό σου, για να συνοδεύσεις τον καφέ σου καθώς και για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα. Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Ζύμη:
  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 120 γραμ. βούτυρο
  • 120 γραμ. γάλα
  • 160 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 60 γραμ. μαγιά
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
  • Γέμιση:
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 250 γραμ. κάστανα βρασμένα
  • Επικάλυψη:
  • 200 γραμ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε σε ένα μπόλ προσθέτοντας τη μαγιά την οποία βοηθάμε να λιώσει και λίγο αλεύρι.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά να φουσκώσει.

Βήμα 3

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ μόνο τα ασπράδια των αυγών για να γίνουν μαρέγκα και τη μεταφέρουμε σε μπόλ.

Βήμα 5

Ρίχνουμε στο μίξερ το προζύμι που τώρα είναι έτοιμο και προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα μπαχαρικά ζυμώνοντας αργά με το γάντζο.

Βήμα 6

Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη μαρέγκα με τους κρόκους ανακατεύοντας άλλα 10 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή.

Βήμα 7

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 8

Παράλληλα φτιάχνουμε τη γέμιση σιγοβράζοντας για 20 λεπτά όλα μαζί τα υλικά και στη συνέχεια πολτοποιώντας τα στο multi.

Βήμα 9

Αφού η ζύμη μας έχει φουσκώσει τη χωρίζουμε σε τρία μέρη τα οποία ανοίγουμε σε μπαστούνια.

Βήμα 10

Απλώνουμε τη γέμισή μας αντίστοιχα και στα ρία μπαστούνια και στη συνέχεια τα πλέκουμε πλεξούδα.

Βήμα 11

Τοποθετούμε το τσουρέκι μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά ώσπου να διπλασιάσει τον όγκο του.

Βήμα 12

Αργότερα ψήνουμε το τσουρέκι μας σε προθερμάσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά αφού το έχουμε αλείψει με χτυπημένο αυγό και λίγο νεράκι.

Βήμα 13

Αφού το τσουρέκι μας έχει ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνουμε με την επικάλυψη λευκής σοκολάτας την οποία και έχοουμε φτιάξει ρίχνοντας την κουβετούρα σε μπαίν μαρί.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή