Τσουρέκι με κλωστές αφράτο Πολίτικο με γλυκάνισο

2015-04-01
Τσουρέκι με ίνες
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 3:15 h

Στην σελίδα που ακολουθεί θα ανακαλύψεις μία υπέροχη και κυρίως εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το πιο αφράτο τσουρέκι με κλωστές Πολίτικο με γλυκάνισο που έφτιαξες ποτέ και που είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές για τσουρέκι που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι αγαπημένα, αγνά υλικά και λιγάκι υπομονή μέχρι να φουσκώσει σωστά η ζύμη σου. Αμέσως μετά θα έχεις την πιο νόστιμη και ιδανική πρόταση για το πρωινό σου, το τραπέζι σου τις Άγιες μέρες του Πάσχα ή το τέλειο συνοδευτικό για το τσάι και τον καφέ σου. Σου συνιστώ να δοκιμάσεις την συνταγή μου και να κάνεις την δική σου παραλλαγή χρησιμοποιώντας κάποια αγαπημένη σου γέμιση ή επικάλυψη με υλικά της επιλογής σου.

Υλικά

  • 600 γραμ. αλεύρι
  • 60 γραμ. μαγιά
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά γλυκού μαχλέπι
  • 1/2 κουταλιά γλυκού γλυκάνισο
  • 200 γραμ. νερό
  • 160 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 110 γραμ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μαστίχα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το νερό μας χλιαρό και μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά μαζί με λίγο αλεύρι και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη σκεπάζοντας το χυλό που θα δημιουργηθεί και αφήνοντάς τον σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά ώσπου να φουσκώσει.

Βήμα 2

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι με το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Βήμα 3

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς και γρήγορα με ένα σύρμα.

Βήμα 4

Σε ένα καθαρό μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά που λιώσαμε, το μείγμα της μαγιάς και το μαχλέπι με τη μαστίχα και το γλυκάνισο χτυπημένα σε γουδί, ζυμώνοντας ώσπου η μαγιά να μην κολλάει στα χέρια μας.

Βήμα 5

Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος και σκεπασμένη.

Βήμα 6

Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια τα οποία και τα ανοίγουμε σε σχήμα μπαστουνιού και τα πλέκουμε μεταξύ τους κοτσίδα.

Βήμα 7

Τοποθετούμε το τσουρέκι μας σε ταψί καλυμένο με λαδόκολα και αφήνουμε ακόμη μία φορά να διπλασιάσει τον όγκο του.

Βήμα 8

Τέλος αφού είναι έτοιμο για ψήσιμο αλείφουμε την επιφάνεια του με χτυπημένο αυγό και νερό και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 9

Αφού έχει ψηθεί το αλείφουμε με βούτυρο ελαφρώς και κρύο πια το τυλίγουμε με μεμβράνη προκειμένου να μην ξεραθεί.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή