Τσουρέκι με μέλι αφράτο, νόστιμο και πολύ γλυκό

2015-03-10
Τσουρέκι με μέλι αφράτο, νόστιμο και πολύ γλυκό
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια εντελώς σπιτική συνταγή για τσουρέκι με μέλι αφράτο, νόστιμο και πολύ γλυκό. Ένα πασχαλινό γλυκό για πρωινό και απογευματινό, που διαφέρει από τις διάφορες συνταγές για τσουρέκι που θα βρεις καθώς είναι χωρίς πολλές θερμίδες και με τέλεια ισορροποία γεύσεων. Εύκολο και γρήγορο για να εντυπωσιαστεί ο καθένας από εμάς που θα το δοκιμάσουμε. Έχει μια πολύ νόστιμη και γλυκιά γεύση που προέρχεται από την ένωση του μελιού, με τη βανίλια, τη μασίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού και σου προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη να το δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου καθώς και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να έκανες.

Υλικά

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. μέλι
  • Νερό
  • 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 150γρ. βούτυρο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 15γρ. μαγιά
  • 10γρ. μαχλέπι
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 γρ. μαστίχα
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπώλ, βάζουμε 2 κουταλιές αλεύρι, το νερό και την μαγιά και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Αφήνουμε το μπώλ στην άκρη και ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα τηγανάκι μαζί με 100γρ. βούτυρο, την μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.

Βήμα 3

Ύστερα, αφού το βγάλουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ.

Βήμα 4

Το αφήνουμε στην άκρη για κρυώσει για 1-2 ώρες.

Βήμα 5

Τέλος προσθέτουμε τα δύο μείγματα από τα μπώλ μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά και στην συνέχεια, το πλέκουμε σε κοτσίδες.

Βήμα 7

Ψήνουμε το τσουρέκι στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Σου άρεσε το τσουρέκι με μέλι; Στείλε μας τη γνώμη σου και τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο παρακάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή