Τυλιχτό μοσχάρι με φύλλο φασκομηλιάς

2015-08-10
Τυλιχτό μοσχάρι με φύλλο φασκομηλιάς
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια από τις πιο ιδιαίτερες και διαφορετικές συνταγές με μοσχάρι σου παρουσιάζω παρακάτω το οποίο ειναι τυλιχτό με φύλλο φασκομηλιάς και την βρήκα στο τετράδιο συνταγών το οποίο κράταγε η γιαγιά μου. Η γεύση της δεν έχει καμία σχέση με ότι έχεις δοκιμάσει και σου προτείνω να την φτιάξεις αν θέλεις να πειραματιστείς με κάτι παραδοσιακό και εντυπωσιακό. Θυμίζει κάπως την κρεατόπιτα αλλά με φύλλο το οποίο είναι φασκομηλιάς σε μια εκδοχή βραστής πίτας. Η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη και αναλύεται παρακάτω όπου θα σου πρότεινα να την διαβάσεις και για οποιαδήποτε απορία προκύψει να μου στείλεις όποια διευκρίνηση χρειαστείς στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • μισό κιλό μοσχάρι ψαχνό
  • 100 γραμ. κιμάς χοιρινός
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 1 φέτα ψωμί
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • λίγη φλούδα λεμονιού ξυσμένη
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. ζαμπόν
  • 1 ποτήρι του νερού ζωμό κρέατος
  • αλεύρι
  • λίγα φύλλα φασκομηλιάς

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάμε από τη μηχανή του κρέατος το ζαμπόν ή το ψιλοκόβουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε στη λεκάνη τον κιμά, το ζαμπόν, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα και ελαφρά στιμμένο, τον κρόκο του αυγού, το ξύσμα του λεμονιού, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε, το κόβουμε πολύ λεπτές φέτες και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Παίρνουμε μία - μία φέτα, στρώνουμε επάνω μέρος από το μίγμα, την τυλίγουμε σε ρολό, τοποθετούμε απ' έξω 2 - 3 φύλλα φασκομηλιάς και το στηρίζουμε με οδοντογλυφίδα ή το δένουμε με κλωστή.

Βήμα 5

Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, αλευρώνουμε τα τυλιχτάρια και τα τηγανίζουμε.

Βήμα 6

Ρίχνουμε κατόπιν το ζωμό (αν δεν υπάρχει ρίχνουμε ζεστό νερό), σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν 1 ώρα περίπου, ώσπου να εξατμιστεί ο ωμός και να μείνουν μόνο με το λαδάκι τους.

Βήμα 7

Σερβίρονται με πουρέ ή με πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή