Τυροπιτάκια τέλεια με σπιτική ζύμη κουρού από γιαούρτι της Αργυρώς

2014-11-30
τυροπιτακια με ζυμη κουρου απο γιαουρτι αργυρω
  • Σερβίρεις : 40
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια φανταστική συνταγή, τα τυροπιτάκια τέλεια με σπιτική ζύμη κουρού από γιαούρτι της Αργυρώς θα σας εντυπωσιάσουν! Βγαίνουν πολύ αφράτα και νόστιμα και σερβίρονται κρύα αλλά και ζεστά. Μπορείτε να τα απολαύσετε σαν πρωινό, απογευματινό ή βραδινό αλλά και να τα σερβίρεται σε ένα μπουφέ ή παιδικό πάρτι. Θα γίνουν σίγουρα ανάρπαστα. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα την λατρέψετε.

Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μισό κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 3 κουτ.σούπας παρμεζάνα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 600 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι τη μαργαρίνη με το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι

Βήμα 2

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει, την καλύπτουμε και την αφήνουμε 20 λεπτά

Βήμα 4

Τη χωρίζουμε σε 40 μπαλάκια και ετοιμάζουμε τη γέμιση

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε τη φέτα με το κεφαλοτύρι, το αυγό και το πιπέρι

Βήμα 6

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι στην παλάμη μας και βάζουμε λίγη γέμιση

Βήμα 7

Το κλείνουμε και το πιέζουμε με ένα πιρούνι για να κολλήσει

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα

Βήμα 9

Τα τυροπιτάκια τέλεια με σπιτική ζύμη κουρού από γιαούρτι της Αργυρώς είναι έτοιμα

 

Tips

  • Χρησιμοποιήστε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή