Τυροπιτάκια εύκολα και αφράτα φούρνου με ζύμη από μαγιά από την Αργυρώ

2014-12-08
Spinach feta pies, close up on wood board
  • Σερβίρεις : 25
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια τέλεια συνταγή, τα τυροπιτάκια εύκολα και αφράτα φούρνου με ζύμη από μαγιά από την Αργυρώ θα σας μείνουν αξέχαστα! Γίνονται πάρα πολύ νόστιμα και σχεδόν χωρίς καθόλου κόπο. Σερβίρετε τα πιτάκια σαν συνοδευτικό σε ένα τραπέζι, σαν ορεκτικό ή σε ένα μπουφέ. Θα αρέσουν πολύ στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους και σίγουρα δεν θα μείνει ούτε κομμάτι. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • Μισό κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτ. γλ. μαγιά σε σκόνη
  • Πιπέρι
  • Λίγο γάλα εβαπορέ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το λάδι με το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, τη μαγιά

Βήμα 2

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει η ζύμη και τη χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια

Βήμα 4

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το πιπέρι και το αυγό χτυπημένο

Βήμα 5

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης στην παλάμη μας και βάζουμε λίγη γέμιση

Βήμα 6

Το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και το πατάμε με ένα μαχαίρι στις άκρες για να κλείσει καλά

Βήμα 7

Αλείφουμε όλα τα πιτάκια με εβαπορέ και ψήνουμε στους 150 για 30 λεπτά

Βήμα 8

Τα τυροπιτάκια εύκολα και αφράτα φούρνου με ζύμη από μαγιά από την Αργυρώ είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς με την ίδια ζύμη να φτιάξεις και άλλα πιτάκια με διαφορετική γέμιση
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ελαιόλαδο, αλλά θα βγει πιο βαριά η ζύμη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή