Τυρόπιτα ηπειρώτικη με φέτα, αυγά, αλεύρι και γάλα σε έτοιμο χωριάτικο φύλλο

2014-10-09
τυροπιτα ηπειρωτικη με φυλλο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις τυρόπιτα ηπειρώτικη με φέτα, αυγά, αλεύρι και γάλα σε έτοιμο χωριάτικο φύλλο! Μια παραδοσιακή πίτα από την Ήπειρο που είναι γνωστή για τις πολύ νόστιμες πίτες και παρόλο που θα χρησιμοποιήσεις έτοιμο φύλλο είναι το ίδιο νόστιμη! Σέρβιρέ το σε ένα επίσημο τραπέζι ως ορεκτικό, για πρωινό στα παιδιά ή για κολατσιό στο σχολείο. Είναι τέλειο και σαν σνακ για το απόγευμα! Μια πραγματικά πολύ νόστιμη πίτα που αξίζει να δοκιμάσεις.

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (450 γρ)
  • Μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 5 αυγά
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 2 κούπες χλιαρό γάλα
  • 3 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα

Βήμα 3

Ρίχνουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο

Βήμα 4

Αφήνουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα

Βήμα 6

Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Σε ένα ταψί βάζουμε πέντε φύλλα λαδωμένα

Βήμα 8

Ρίχνουμε τη γέμσιη και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουμε επίσης λαδώσει

Βήμα 9

Χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε για 60 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία

Βήμα 10

Η τυρόπιτα ηπειρώτικη με φέτα, αυγά, αλεύρι και γάλα σε έτοιμο χωριάτικο φύλλο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος φύλλο θέλεις, όμως με το χωριάτικο γίνεται ακόμα πιο νόστιμη!
  • Μπορείς να προσθέσεις και τα μυρωδικά της επιλογής σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή