Τυρόπιτα με διάφορα τυριά και μπεσαμέλ

2015-10-15
turopita-me-diafora-turia-kai-mpesamel
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου στέλνω παρακάτω μια από τις πιο νόστιμες συνταγές με τυρόπιτα που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας καθώς περιέχει διάφορα τυριά, μπεσαμέλ και φύλλο σφολιάτας. Τα παραπάνω στοιχεία της Γαλλικής κουζίνας κάνουν την πίτα μας ελαφρώς διαφορέτικη από τις άλλες. Μπορείς να την καταναλώσεις σαν το πρώτο πιάτο ενός γεύματος ή σαν ένα νόστιμο μεσημεριανό συνοδευόμενο από μια δροσιστική σαλάτα με λαχανικά ή ακόμα και να το δώσεις στο παιδί σου σαν το σνακ του για το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής είναι εξαιρετικό και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Καλή μαγειρική και καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα (2 φύλλα)
  • Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
  • 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 300 γρ. φέτα, τριμμένη
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουταλιά σούπας βούτυρο, ανάλατο
  • 250 ml φρέσκο γάλα, πλήρες

Διαδικασία

Βήμα 1

Μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα λίωνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσετουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει, ανεβάζουμε τη φωτιά κια περιμένουμε να πάρει μία βράση.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε άσπρο πιπέρι, αλάτι, ανακτεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, το ανθότυρο, το πιπέρι και μόλις κρυώσει η μπεσαμέλ την προσθέτουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε ένα ταψί πολύ καλά.

Βήμα 5

Στη συνέχεια παίρνουμε το ένα φύλο σφολιάτας, την απλώνουμε στο ταψί, απλώνουμε τη γέμιση από πάνω, τρίβουμε το πιπέρι κια σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. τη χαράζουμε σε 16 κομμάτια επιφανειακά για να μην ξεχυλίσει η γέμιση στο ψήσιμο.

Βήμα 6

Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, το τοποθετούμε έπειτα στο προθερμασμένο φούρνο στους 185-190 βαθμούς στο μεσαίο ράφι και ψήνουμε για 55-60 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή