Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο και ρυζάλευρο της Αργυρώς

2015-03-21
Τυροπιτα με σπιτικο φυλλο αργυρω
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια τέλεια συνταγή, η τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο και ρυζάλευρο της Αργυρώς είναι μια πολύ νόστιμη πίτα που γίνεται πολύ εύκολα. Το σπιτικό φύλλο γίνεται αρκετά τραγανό και πολύ νόστιμο ενώ η γέμιση έχει τη σωστή ισορροπία αφού συνδυάζει δύο τυριά. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 800 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι
  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας ξίδι
  • Μισό λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ρυζάλευρο
  • 1 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας μαργαρίνη
  • Μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξίδι

Βήμα 2

Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας

Βήμα 3

Αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα να διπλασιαστεί

Βήμα 4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο

Βήμα 5

Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη, τα διπλώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο

Βήμα 6

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το ρυζάλευρο και λίγο αλάτι για 10 λεπτά

Βήμα 7

Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά

Βήμα 8

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και πιπέρι

Βήμα 9

Ανοίγουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί

Βήμα 10

Βάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο

Βήμα 11

Αφήνουμε την πίτα για μια ώρα να κρυώσει

Βήμα 12

Χτυπάμε ένα αυγό με ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια

Βήμα 13

Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 για 70 λεπτά περίπου

Βήμα 14

Η τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο Αργυρώς είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή