Τυρόπιτα με σφολιάτα, γιαούρτι, ανθότυρο και γάλα

2015-07-21
Τυρόπιτα με σφολιάτα και γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Φτιάξε υπέροχη, πεντανόστιμη και κυρίως οικονομική τυρόπιτα με σφολιάτα και γιαούρτι, ακολουθώντας πιστά τη συνταγή που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία πολύ νόστιμη πιτούλα με τραγανό φύλλο σφολιάτας για την παρασκευή της οποίας θα χρειαστείς λίγα μόνο και αγνά υλικά που οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν σπίτι τους. Το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό χάρη και στο γιαούρτι το οποίο χαρίζει μία πιο πλούσια γεμάτη γεύση και υφή στη γέμισή μας. Το μόνο λοιπόν που έχει να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να φτιάξεις και εσύ την τυρόπιτα που σου παρουσιάζω και να ξετρελάνεις όλη την οικογένεια. Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς μαζί μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία σφολιάτας
  • 500 γραμ. λευκό τυρί
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Βήμα 2

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και περιχύνουμε το μείγμα στο πυρέξ επάνω από το φύλλο σφολιάτας.

Βήμα 3

Απλώνουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, μαζεύουμε στις άκρες το φύλλο γυρνώντας το προς τα μέσα και ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή