Τυρόπιτα με φύλλο πατσαβούρα και τυριά ρεγκάτο και φέτα

2015-10-30
turopita-me-fullo-patsavoura
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις νοστιμότερες τυρόπιτες την οποία φτιάχνουμε με φύλλο πατσαβούρα και είναι η γνωστή σε όλους πατσαβουρόπιτα σε αλμυρή εκδοχή. Μία πολύ νόστιμη συνταγή που έχει δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα την περιοχή που παρασκευάζεται. Εμέις σας παραθέτουμε μια από τις απλές και εύκολες εκδοχές της που περιέχει τριών ειδών τυριά τα οποία είναι η φέτα, το ρεγκάτο και τη γραβιέρα. Είνια μια πρόταση που αρέσει και στα παιδιά και που μπορείς να τους κόψεις ένα δύο κομμάτια και να τους τα βάλεις σαν σνακ για το σχολείο αλλά φυσικά μπορείς να την σερβίρεις σαν πρώτο πιάτο ενός γεύματος, ή να την συνοδέψεις με μια σαλάτα και να φτιάξεις έτσι το μεσημεριανό ή το βραδινό σου γεύμα. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 4οο γρ φέτα θρυμματισμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε ένα ταψί το βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε στον πάτο του ένα φύλλο κρούστας.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη γραβιέρα, το ρεγκάτο, τη φέτα και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Στη συνέχεια πάιρνουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα τα διπλώνουμε σε σχήμα βεντάλιας, τα τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί χωρίς όμως να στριμωχτούν υπερβολικά μέχρι να γεμίσει το ταψί και κρατάμε 1-2 φύλλα για ν ακαλύψουμε τη γέμιση.

Βήμα 4

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των τυρίων πάνω από τα φύλλα και καλύπτουμε με τα 2 φύλλα που έχουμε κρατήσει.

Βήμα 5

Τέλος χαράσουμε τα κομμάτια, τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για όσο περισσότερο μπορούμε το λιγότερο 1/2 ώρας και τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή