Τυρόπιτα πλισέ με σόδα

2015-10-13
turopita-plise-me-soda
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο πρωτότυπες και διαφορετικές συνταγές με τυρόπιτα καθώς είναι με φύλλο πλισέ και περιέχει σόδα. Είναι μια αρκετά αφράτη πρόταση και ιδιαίτερα νόστιμη καθώς τα τυριά της είναι άσπρα και συγκεκριμένα είναι η φέτα και το ανθότυρο στα οποία δεν βάζουμε κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά τα αρωματικά συστατικά για να κρατήσουμε αναλείωτη την γεύση της. Το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου είναι απίθανο, και έχει ξετρελάνει τα αγαπημένα μου πρόσωπα που το έχουν δοκιμάσει. Για αυτό και αποφάσισα να στείλω την συνταγή μου και να μου πείτε κι εσείς την γνώμη σας και τα σχόλια σας. Καλή σας όρεξη.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο πολίτικο
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
  • 1 κουτάκι (330 ml) σόδα αναψυκτικό
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. φέτα τριμμένη
  • 500 γραμμ. φρέσκο ανθότυρο τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το πιπέρι και ανακατέυουμε καλά.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, και την υγρή σόδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο πολίτικο, το λαδώνουμε λίγο με ένα πινέλο, ρίχνουμε λίγο από τη γέμιση των τυριών, το σουρώνουμε σε πλισέ και το τοποθετούμε στο ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διακασία και με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία τα τοποθετούμε σε κοντινές αποστάσεις στο ταψί για να χωρέσουν όλα.

Βήμα 4

Μόλις τελειώουμε με την τοποθέτηση των φύλλων, περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε, ρίχνουμε το μίγμα των αυγών από πάνω και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά πριν το βάλουμε στο φούρνο.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και το ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σκάλα για 35-40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή