Τυρόπιτα στριφτή με σπιτικό χειροποίητο φύλλο της θείας Δήμητρας

2014-11-20
τυροπιτα στριφτη με σπιτικο φυλλο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις τυρόπιτα στριφτή με σπιτικό χειροποίητο φύλλο της θείας Δήμητρας, μια πραγματικά πεντανόστιμη πίτα. Η συνταγή δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου και το αποτέλεσμα βγαίνει πάντα πολύ νόστιμο. Αξίζει να τη δοκιμάσεις γιατί πραγματικά θα αρέσει σε όλους και θα γίνει ανάρπαστη. Μια πίτα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 3,5 φλιτζ. αλεύρι
  • 3/4 κούπας νερό
  • 1 κουτ.γλ. ξύδι
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1,5 φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 & 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά με δυο αυγά χτυπημένα και μπέικιν πάουντερ

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ το 3 κούπες αλεύρι με το νερό, ξύδι και αλάτι

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει και προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα αν χρειαστεί

Βήμα 4

Αφήνουμε για μισή ώρα να κάτσει

Βήμα 5

Ζυμώνουμε σε μπαστουνάκι και το χωρίζουμε σε 6 κομμάτια

Βήμα 6

Ανοίγουμε το καθένα με πλάστη σε λεπτό φύλλο

Βήμα 7

Λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε μέχρι τη μέση περίπου

Βήμα 8

Απλώνουμε κατά μήκος του φύλλου τη γέμιση και το τυλίγουμε κλείνοντας και τις δύο άκρες

Βήμα 9

Βάζουμε στο κέντρο ενός ταψιού που έχουμε λαδώσει

Βήμα 10

Επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα φύλλα και τα τοποθετούμε γύρω από το κεντρικό φύλλο σαν σαλιγκάρι

Βήμα 11

Αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 170 για 45 λεπτά

Βήμα 13

Η τυρόπιτα στριφτή με σπιτικό χειροποίητο φύλλο της θείας Δήμητρας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη γέμιση και σε συνταγή με έτοιμο φύλλο, είναι πολύ νόστιμη!
  • Ζύμωσε αρκετά πριν προσθέσεις επιπλέον αλεύρι, γιατί σταδιακά θα γίνεται πιο αφράτο το μείγμα και δεν θα κολλάει!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή