Τυρόπιτα στριφτή με φέτα και ανθότυρο σε χωριάτικο φύλλο της Αγγέλας

2014-11-22
τυροπιτα στριφτη με φετα και ανθοτυρο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξεις τυρόπιτα στριφτή με φέτα και ανθότυρο σε χωριάτικο φύλλο της Αγγέλας, μια εύκολη πίτα που δεν θα σε παιδέψει πολύ. Η στριφτή πίτα θέλει λίγο περισσότερη προετοιμασία όμως το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει ειδικά αν σου αρέσουν πολύ αυτές οι πίτες. Αρέσει πολύ στα παιδιά και είναι ιδανική για όλες τις ώρες της μέρας και για όλες τις περιστάσεις. Μια παραδοσιακή πιτούλα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά

  • 1 συσκευασία παραδοσιακό φύλλο
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα

Βήμα 2

Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κορν φλαουρ αραιωμένο σε νερό

Βήμα 3

Αφήνουμε να δέσει και αποσύρουμε

Βήμα 4

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και το ανθότυρο θρυμματισμένα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη

Βήμα 6

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί

Βήμα 7

Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα και αλείφουμε με ελαιόλαδο

Βήμα 8

Διπλώνουμε τα φύλλα μέχρι τη μέση περίπου μέχρι να έχουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα

Βήμα 9

Βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση, κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό

Βήμα 10

Διπλώνουμε σε σαλιγκάρι και βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί

Βήμα 11

Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετούμε γύρω από το κεντρικό φύλλο

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά

Βήμα 13

Η τυρόπιτα στριφτή με φέτα και ανθότυρο σε χωριάτικο φύλλο της Αγγέλας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και γιαούρτι στη γέμιση!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή