Τυρόπιτα στριφτή Σκοπελίτικη τηγανιτή της Ασπασίας

2014-11-26
τυροπιτα στριφτη σκοπελιτικη
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις τυρόπιτα στριφτή Σκοπελίτικη τηγανιτή της Ασπασίας, μια από τις πιο νόστιμες ελληνικές πίτες που παραδοσιακά τηγανίζεται! Πραγματικά γίνεται πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει αφού δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι. Δοκίμασε αυτή την εύκολη συνταγή και θα γίνει η αγαπημένη σου. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φακ. μαγιά
  • Αλάτι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 3 κουτ.σούπας νερό
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το αλάτι με τη μαγιά

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε

Βήμα 3

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα

Βήμα 4

Ρίχνουμε πιπέρι στη φέτα και γεμίζουμε κατά μήκος το κάθε φύλλο με φέτα

Βήμα 5

Το τυλίγουμε σε ρολό και μετά σε μικρό κύκλο

Βήμα 6

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 7

Η τυρόπιτα στριφτή Σκοπελίτικη τηγανιτή της Ασπασίας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Σέρβιρε ζεστή
  • Παραδοσιακά η τυρόπιτα αυτή τηγανίζεται. Αν θέλεις να την κάνεις στο ταψί, λάδωσε τα φύλλα και ψήσε σε βουτυρωμένο ταψάκι για καμιά ώρα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή