Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι ελαφριά και εύκολη

2015-09-04
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι ελαφριά και εύκολη είναι η πρότασή μου για μια από τις πιο απλές τυρόπιτες που μπορείς να βρεις στον ιστότοπό μας παρακάτω. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη στην παρασευή της πιτούλα η οποία με την απλότητα στην παρασκευή της καθώς και την εξαίσια γεύση της κερδίζει του πάντες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι απλά και αγνά υλικά όπως μία καλή φέτα, αλεύρι, φρέσκα αυγά και γάλα για να δημιουργήσεις ένα τέλειο, θρεπτικό και υγιεινό πιάτο ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας. Τα μυρωδικά που θα προσθέσεις είναι δική σου επιλογή και μπορείς φυσικά να πειραματιστείς. Αλείφεις ιδανικά με σουσάμι από πάνω πριν το ψήσιμο και έτοιμη η πίτα σου. Σε παροτρύνω να τη δοκιμάσεις σύντομα και να μου στείλεις τυχόν παρατηρήσεις και σχόλια μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας που ακολουθεί.

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
  • 1 1/2 ποτήρι νερού φαρίνα
  • 400 γραμ. φέτα
  • 4 αυγά
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • 1 1/2 ποτήρι νερού γάλα
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά, τα χτυπάμε το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το πιπέρι, το γάλα και σταδιακά το αλεύρι μαζί με το μπαίκιν πάουντερ και τη φαρίνα.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και τότε προσθέτουμε και τη φέτα.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μείγμα σε άν καλά λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή