Τυρόπιτα χωριάτικη Κυπριακή με τρία τυριά

2015-10-21
turopita-xwriatikh-kupriakh
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παρουσιάζω μια από τις πιο γευστικές συνταγές με τυρόπιτα που φτιάχνει η γυναίκα του αδερφού μου που είναι από την Κύπρο και αφορά την παραδοσιακή πίτα της Κύπρου. Η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται με φύλλο κρούστας και προσθέτουμε τρία τυριά. Την φέτα, την μυζήθρα και το παραδοσιακό Κυπριακό χαλούμι. Την γεύση τους την σπάμε λίγο με τον δυόσμο ο οποίος δένει εξαιρετικά με τα υλικά της συνταγής μας. Η πρόταση είναι νοστιμότατη, εύκολη με εξαιρετικά αποτέλέσματα την οποία θα λατρέψουν και τα παιδιά σας καθώς μπορείτε να τους βάζετε ένα ή δύο κομμάτια να τα παίρνουν μαζί τους στο σχολείο και να την τρώνε σαν σνακ. Καλή προετοιμασία και καλή σας όρεξη.

Υλικά

  • 1 κουτί φύλλο κρούστας
  • 5 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 2 κουταλιές δυόσμο
  • ½ κιλό μυζήθρα ανάλατη
  • ½ ποτήρι καλαμποκέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
  • 300 γρ. χαλλούμι
  • 180 γρ. τυρί φέτα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ τρίβουμε το χαλούμι, τη φέτα, τη μυζήθρα, ρίχνουμε και το δύοσμο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπλαμε τα αυγά με το γάλα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια πάιρνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, τα λαδώνουμε ένα ένα με το καλαμποκέλαιο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Βήμα 4

Απλώνουμε τη γέμιση των τυριών και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα κρούστας αφού τα λαδώσουμε και αυτα, και περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών.

Βήμα 5

Τέλος χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και τοποθετούμε το ταψί στο μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή