Τυρόψωμο εύκολο και γρήγορο με ανθότυρο χωρίς γλουτένη

2014-11-22
tupopswmo-eukolo-kai-grigoro
  • Yield : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια ιδιαίτερη αλλα εύκολη συνταγή για τυρόψωμο εύκολο και γρήγορο με ανθότυρο χωρίς γλουτένη σε ατομικό φορμάκι. Είναι μια παραλλαγή της βραζιλιάνικης συνταγής για Pão de Queijo και η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στην χρήση του άλευρου ταπιόκας το οποίο παράγεται απο το φυτό μανιόκα ή γιούκα. Δεν περιέχει γλουτένη και θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα ή σε ενημερωμένα μπακάλικα. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 150 μλ. γάλα φρέσκο
  • 75 μλ. ελαιόλαδο
  • 170 γρ. αλεύρι ταπιόκας
  • 75 γρ. ανθότυρο ή ξυνομυζήθρα θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για ατομικά μάφινς

Βήμα 3

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε ωστε να δημιουργηθεί ένας χυλός

Βήμα 4

Βάζουμε στην φόρμα το μίγμα και ψήνουμε για 15- 20 λεπτά ωσπου να πάρουν τα ψωμάκια ενα ελαφρύ καφέ χρώμα

Βήμα 5

Τα βάζουμε σε μία σχάρα να κρυώνουν όσο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα και τα καταναλώνουμε σχετικά ζεστά

Βήμα 6

'Ετοιμο λοιπόν το τυρόψωμο εύκολο και γρήγορο με ανθότυρο χωρίς γλουτένη

 

Tips

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε λευκό τυρί σας αρέσει αντί για ανθότυρο έχοντας υπ’όψιν την ποσότητα αλατιού που θα προσθέσετε

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή