Τυρόψωμο με μαγιά και τσένταρ χωρίς φύλλο

2014-11-28
turopswmo-me-magia-kai-chedar
  • Yield : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για τυρόψωμο με μαγιά και τσένταρ χωρίς φύλλο που θα εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι. Είναι ιδανικό για σάντουιτς με αλλαντικά και λαχανικά και φυσικά για την συνοδεία του φαγητού σας. Είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεσή της και δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός. Βάλτε την στο πρόγραμμα και αφήστε την κουζίνα να γεμίσει απο το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού.

Υλικά

  • 340 μλ. ζεστό γάλα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 4 1/2 κουτ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ.σ. αλάτι
  • 110 μλ. ζεστό νερό
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 180 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1/2 κουτ.γλ. ματζουράνα
  • 375 γρ. αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ενα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν

Βήμα 2

Ρίχνουμε στο νερό την μαγιά και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Ανακατεύουμε ελαφρά το μίγμα του γάλακτος με το μίγμα της μαγιάς

Βήμα 4

Προσθέτουμε το αυγό και τα βότανα

Βήμα 5

Με τον γάντζο του μίξερ ανακατεύουμε προσθέτωντας το αλεύρι για 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι ελαστική

Βήμα 6

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ενα ελαφρώς λαδωμένο μπολ για περίπου δυο ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος

Βήμα 7

Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο και φτιάχνουμε δυο φρατζολάκια

Βήμα 8

Τα τοποθετούμε σε μακρόστενο ταψί΄και καλύπτουμε, αφήνοντας να φουσκώσουν ακόμα μια ώρα

Βήμα 9

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου

Βήμα 10

Ρίχνουμε το τριμμένο τσένταρ πάνω απο το κάθε φρατζολάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά

Βήμα 11

Το τυρόψωμο με μαγιά και τσένταρ χωρίς φύλλο είναι έτοιμο

 

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότανα της αρεσκείας σας αντί για θυμάρι και ματζουράνα

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή