Τυρόψωμο Ορχομενού με λάδι και βούτυρο στο ταψί στο φούρνο

2015-01-10
turopswmo-orxomenou
  • Σερβίρεις : 10-15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε τυρόψωμο Ορχομενού με λάδι και βούτυρο στο ταψί στο φούρνο. Ενα είδος τυρόπιτας που ενσωματώνει το τυρί μέσα στο ζυμάρι μας συστήνουν οι Βοιωτοί και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην δοκιμάσουμε αυτή την λαχταριστή συνταγή με την πλούσια γεύση φέτας και βουτύρου. Είναι απλή γενικά σαν παρασκευή και ενθουσιάζει τα παιδιά. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ.ξύδι λευκό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 700 γρ. φέτα
  • 500 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 αυγό χτυπημένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C

Βήμα 2

Βάζουμε το αλεύρι σε εν μεγάλο μπωλ και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο

Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη και να μην κολλάει στο μπωλ

Βήμα 5

Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 2 ώρες

Βήμα 6

Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 μπαλάκια τα οποία πατάμε λίγο με το χέρι

Βήμα 7

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε απο λίγο σε κάθε ζυμαράκι

Βήμα 8

Ανοίγουμε κάθε ζυμαράκια σε λεπτό φύλλο και ρίχνουμε το 1/7 του τρίματος φέτας

Βήμα 9

Διπλώνουμε το φύλλο με την φέτα καλά και αφήνουμε στην άκρη συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα

Βήμα 10

Ξανανοίγουμε κάθε διπλωμένο φύλλο ρίχνοντας ακόμα λίγο βούτυρο

Βήμα 11

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί το ένα πάνω στο άλλο και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό

Βήμα 12

Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα μέχρι να ροδίσει

Βήμα 13

To τυρόψωμο Ορχομενού με λάδι και βούτυρο στο ταψί στο φούρνο είναι έτοιμο για σερβίρισμα

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή