Τυρόψωμο τηγανητό με φέτα και δυόσμο (τυροπιτάρι)

2014-11-09
turopswmo-me-feta-turopitari
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 60m

Αυτή η κάπως διαφορετική συνταγή για τυρόψωμο τηγανητό με φέτα και δυόσμο (τυροπιτάρι) μας έρχεται απο την Εύβοια. Είναι ενα είδος τηγανιτής τυρόπιτας που δεν απουσιάζει απο κανένα σπίτι ή εστιατόριο της περιοχής. Να το ζητήσετε σαν τυροπιτάρι και σίγουρα η πλούσια γεύση του θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Φάτε το σαν πρωινό, σαν σνακ ή σαν κυρίως γεύμα με την συνοδεία μιας δροσερής σαλάτας.

Υλικά

  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. μαγιά
  • αλάτι
  • 4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. νερό
  • 400 γρ. φέτα
  • 4 αυγά
  • Φρέσκο δυόσμο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε

Βήμα 3

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά, σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια πετσέτα

Βήμα 4

Ζυμώνουμε ξανά και την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια

Βήμα 5

Ανοίγουμε φύλλα με διάμετρο ίση με ένα πιάτο φαγητού

Βήμα 6

Τρίβουμε την φέτα σε κομματάκια, βάζουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με τα αυγά χτυπημένα

Βήμα 7

Για κάθε τυροπιτάρι χρησιμοποιούμε 3 φύλλα μεταξύ των οποίων βάζουμε την γέμιση

Βήμα 8

Τοποθετούμε κάθε τυροπιτάρι στο τηγάνι με μισό εκατοστό λάδι και το γυρίζουμε απο την άλλη όταν ροδίσει

Βήμα 9

Ετοιμο για το τραπέζι το τυρόψωμο τηγανητό με φέτα και δυόσμο (τυροπιτάρι)

 

Tips

Χρησιμοποίησε στην παρασκευή ανάλατο τυρί και σέρβιρε με μέλι, σουσάμι και κανέλα

Χρησιμοποίησε ηλιέλαιο για το τηγάνισμα για πιο ελαφριά γεύση

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή