Τόνος παστός βραστός με λάδι

2014-09-11
τονος παστος
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:000 h
  • Έτοιμη σε : 4:10 h

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις τόνο παστό βραστό με λάδι, ένα πιάτο που μπορείς να απολαύσεις μαζί με σαλάτα ή να το χρησιμοποιήσεις σε άλλα φαγητά. Γίνεται με ελάχιστα υλικά που πάντα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και πραγματικά αξίζει την αναμονή για να ετοιμαστεί αφού γίνεται πολύ νόστιμο. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2, 5 κιλά τόνος
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό (περίπου 500 γρ.)

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τον τόνο καλά και τον βράζουμε σε κατσαρόλα με το αλάτι

Βήμα 2

Αφήνουμε για περίπου 4 ώρες μέχρι να μαγειρευτεί

Βήμα 3

Τον αφήνουμε σε σουρωτήρι μέχρι να φύγουν όλα τα νερά

Βήμα 4

Βγάζουμε τα κόκαλα και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Βήμα 5

Για να τον διατηρήσουμε τον βάζουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι

Βήμα 6

Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 2 μήνες

Βήμα 7

Ο τόνος παστός βραστός με λάδι είναι έτοιμος

 

Tips

  • Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κάνεις παστά και άλλα παρόμοια μεγάλα ψάρια!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή