Ψάρι τόνος πλακί με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και πατάτες στο φούρνο

2014-10-03
τονος πλακι με πατατες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις ψάρι τόνος πλακί με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και πατάτες στο φούρνο, ένα τέλειο φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι χορταστικό αλλά και ελαφρύ! Γίνεται πανεύκολα και με λίγα υλικά ενώ αν θέλεις μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και να προσθέσεις διάφορα λαχανικά που σου ταιριάζουν στη συνταγή. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι μοναδικό!

Υλικά

  • 1 κιλό τόνος φιλέτο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 πατάτες κομμένες
  • 3 κουτ.σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 3 ντομάτες τριμμένες και 1 ψιλοκομμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον τόνο

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και τον βάζουμε σε ένα πυρέξ

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τη ντομάτα

Βήμα 5

Ρίχνουμε μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για 15-20 λεπτά

Βήμα 7

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τον τόνο και προσθέτουμε τις πατάτες

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και στο τέλος στους 200 για 10 λεπτά

Βήμα 9

Το ψάρι τόνος πλακί με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και πατάτες στο φούρνο είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή και για άλλα ψάρια που έχεις φιλετάρει
  • Μπορείς να σερβίρεις με φέτα
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή