Τόνος φρέσκος νηστίσιμος στα κάρβουνα

2014-09-28
φρεσκος τονος στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ νόστιμη και απλή συνταγή για να φτιάξεις φρέσκο τόνο νηστίσιμο στα κάρβουνα, ένα τέλειο πιάτο που σερβίρεται για μεσημεριανό αλλά και βραδινό μαζί με κάποιο συνοδευτικό αλλά και ως ορεκτικό μαζί με σαλάτα. Είναι πολύ χορταστικό και για αυτό είναι ιδανικό ακόμα και για τις μέρες που θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου.

Υλικά

  • 2 φιλέτα τόνο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ.σούπας βασιλικό
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και αναμειγνύουμε το σκόρδο με τα μυρωδικά και το ξύσμα σε ένα μπολ

Βήμα 2

Ρίχνουμε μια-δυο σταγόνες χυμό για να γίνει μια ωραία πάστα

Βήμα 3

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τον τόνο

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το μείγμα

Βήμα 5

Λαδώνουμε μια σχάρα και βάζουμε τον τόνο

Βήμα 6

Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 7

Ο τόνος φρέσκος νηστίσιμος στα κάρβουνα είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να αλείψεις με το ίδια μείγμα και άλλα παρόμοια ψάρια που έχεις ετοιμάσει για τα κάρβουνα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή