Υγιεινά μπισκότα βρώμης με μέλι και κανέλα

2015-10-29
mpiskota-vrwmhs-me-meli-kai-kanela
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Τα γλυκά αποτελούν την απολαύση της κάθε νοικοκυράς, και των οικείων της που έχουν την τύχη να τα δοκιμάζουν. Σήμερα θα προτείνω σε σας ένα εξαιρετικά γευστικό, εύκολο, οικονομικό και πρωτίστως υγιεινό μπισκότο, που θα ξετραλάνει και τον πιο απαιτητικό του σπιτιού. Επιλέγουμε στην συνταγή αυτή την βρώμη, η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, η επιλογή χρησιμοποίησης λιγότερης ζάχαρης και αλευριού, το κάνει ταυτόχρονα υγιεινό και χαμηλό σε λιπαρά. Η κανέλα, τέλος, με το έντονο άρωμά της έρχεται να γεμίσει την κουζίνα σας με ανεπανάληπτες μυρωδιές. Είναι δεδομένη η επιτυχία, σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 3 κούπες βρώμη
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 στικ βανίλια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. σόδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ρίχνουμε στο μίξερ το μέλι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μεχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλέυρι, το βάζουμε σε ένα μπωλ, μάζι με τη βρώμη, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια κια ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μόλις είναι λετοιμο το προσθέτουμε στο μίγμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί , στρώνουμε μία λαδόκολλα και με μία σπάτουλα απλώνουμε το μίγμα πάνω σε αυτην κια κόβουμε το μίγμα σε κομμάτια για να δημιουργηθούν τα μπισκότα.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή