Υπέροχα πιτσάκια σε ρολό εύκολα με σφολιάτα (της Αργυρώς)

2015-05-31
Υπέροχα πιτσάκια σε ρολό
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 40m

Δοκίμασε να φτιάξεις τα υπέροχα πιτσάκια σε ρολό εύκολα με σφολιάτα (της Αργυρώς) που σου προτείνω παρακάτω και είμαι σίγουρη πως θα με θυμηθείς καθώς πρόκειται για ίσως την καλύτερη πρόταση για πιτσάκια που έχω δοκιμάσει. Πρόκειται για την αγαπημένη συνταγή των παιδιών μου, τα οποία και φυσικά λατρεύουν την πίτσα, πόσο μάλλον τη δική μου που είναι σπιτική και φτιαγμένη με τα πιο αγνά υλικά και μάλιστα της αρεσκείας τους. Όπως και σε κάθε πίτσα έτσι και εδώ μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τη δική σου γέμιση προσθέτοντας τα αγαπημένα σου υλικά. Περιμένω με πολύ χαρά τα σχόλια, τις εντυπώσεις σου καθώς και τυχόν παραλλαγές που ακολούθησες, μέσα από το χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • Ζύμη:
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • Γέμιση:
  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 κούπες μοτσαρέλα τριμμένη
  • ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας στεγνή όσο το δυνατόν

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ ή και σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι δημιουργώντας μία τρύπα στη μέση όπου ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτω και το λιαρό γάλα ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 2

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη μου σε μακρόστενο φύλλο, την επιφάνεια του οποίου αλείφω με τη σάλτσα μου και προσθέτω το ζαμπόν ψιλοκομμένο μαζί με την πιπεριά και τη μοτσαρέλα.

Βήμα 3

Πασπαλίζω με τριμμένη ρίγανη και τυλίγω το ζυμάρι μου σε ρολό και κόβω σε 12 φέτες.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τα κομμάτια μου σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή