Υπέροχη γρανίτα βατόμουρο με μέλι

2015-09-01
Υπέροχη γρανίτα βατόμουρο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Είτε διαθέτεις παγωτομηχανή είτε όχι, ακολουθώντας την συνταγή με γρανίτα που σου παρουσιάζω παρακάτω θα μπορέσεις εύκολα και απλά να φτιάξεις την πιο υπέροχη γρανίτα βατόμουρο που έχεις δοκιμάσει. Συγκεκριμένα επιλέγω να σου παρουσιάσω γρανίτα με γεύση βατόμουρο καθώς είναι το δικό μου αγαπημένο φρούτο, ωστόσο εσύ μπορείς να επιλέξεις το φρούτο της αρεσκείας σου και να ακολουθήσεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την παρακάτω πρόταση μου βήμα προς βήμα. Πρόκειται για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γλύκισμα, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μαλιστα θα χαρώ ιδιαίτερα αν μου στείλεις τα δικά σου σχόλια και εντυπώσεις από το τελικό γευστικό αποτέλεσμα μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 2/3 φλιτζανιού νερό
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 500 γραμ. βατόμουρα
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι αφήνοντας τη ζάχαρη με το νερό να σιγοβράσουν σε κατσαρολάκι για μερικά λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αναμειγνύουμε στο multi τα βατόμουρα μαζί με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το μέλι.

Βήμα 3

Τέλος δουλεύουμε το μείγμα μας στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες ή το μεταφέρουμε σε ανοξείδωτο δοχείο το οποίο τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια το βγάζουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή