Φάβα από κουκιά

2014-04-25
Φάβα από κουκιά
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 12:40 h

Μια εξαιρετική συνταγή για να μαγειρέψεις φάβα από κουκιά σου παρουσιάζω παρακάτω κατευθείαν από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να την φτιάξεις σαν εναλλακτική της κανονικής φάβας και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 2 κιλά ξερά κουκιά
  • 800 γραμ. λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα κουκιά σε κατσαρόλα (με νερό να τα σκεπάζει) από το βραδύ για να φουσκώσουν.

Βήμα 2

Το πρώι τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό (να τα σκεπάζει) να βράσουν, μαζί με το κρεμμύδι και ένα ποτήρι λάδι.

Βήμα 3

Αφού βράσουν, το αλέθουμε στο μυλό ή (αν έχουμε) στο μίξερ.

Βήμα 4

Προσθέτουμε στο χυλό το αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και τον βράζουμε μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.

Βήμα 5

Όταν δέσει καλά και αφού πρώτα κρυώσει, τον βάζουμε σε πιατέλες ή σε ταψί στο ψυγείο, τον αφήνουμε να παγώσει για λίγο, τον βγάζουμε από το ψυγείο, τον κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε για σαλάτα τη φάβα από κουκιά με ψιλοκομμένο ωμό κρεμμύδι, λίγο μαϊντανό και λάδι.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή