Φάβα από την Αργυρώ

2014-03-29
Φαβα απτην αργυρω
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια νόστιμη συνταγή για φάβα από την Αργυρώ, τέλειο πιάτο για τις μέρες της Σαρακοστής.

Υλικά

  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τη φάβα μέσα σε νερό για 30 λεπτά

Βήμα 2

Τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να την καλύπτει

Βήμα 3

Ξαφρίζουμε μόλις πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και σιγοβράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 5

Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε αρκετά

Βήμα 6

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι

Βήμα 7

Η φάβα από την Αργυρώ είναι έτοιμη

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή