Φάβα κοκκινιστή

2014-03-30
Φαβα κοκκινιστη
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια διαφορετική συνταγή για φάβα κοκκινιστή που θα εντυπωσιάσει σε ένα νηστίσιμο τραπέζι

Υλικά

  • 500γρ. φάβα
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό

Βήμα 2

Όταν σωθεί το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες

Βήμα 5

Αφήνουμε να λιώσουν για 5 λεπτά

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε στο μούλτι τη φάβα με τις ντομάτες και το λεμόνι

Βήμα 7

Εναλλακτικά βάζουμε τη φάβα με τη ντομάτα στο φούρνο για 20 λεπτά

Βήμα 8

Η φάβα κοκκινιστή είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Αν σου αρέσει το λεμόνι πρόσθεσε χυμό από ένα ακόμα!
  • Γαρνίρισε με κάπαρη
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή