Φάβα με γάλα καρύδας

2014-06-28
Φαβα με γαλα καρυδας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια ιδιαίτερη συνταγή για φάβα με γάλα καρύδας που χρησιμοποιείται πολύ στην ασιατική κουζίνα και δίνει στο αγαπημένο αυτό πιάτο μια ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

  • 150 γρ. φάβα
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • Μισό κουτ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • Μισό κουτ.γλ. κύμινο
  • Μισό κουτ.γλ. κόλιανρο
  • Μισό κουτ.γλ. πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τη φάβα και τη βράζουμε σε νερό που ίσα τη σκεπάζει σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τη ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε το γάλα καρύδας

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τα ρίχνουμε στη φάβα

Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά ώστε να πολτοποιηθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 6

Σερβίρουμε με λίγη πάπρικα

Βήμα 7

Η φάβα με γάλα καρύδας είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή