Φάβα πουρές με ψάρι γαύρο

2014-11-02
φαβα με γαυρο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις φάβα πουρές με ψάρι γαύρο, ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια δύο υλικά που ταιριάζουν πολύ. Ένας  τέλειος μεζές για τις μέρες της νηστείας αλλά και για όλο το χρόνο, μπορείς να το σερβίρεις σε ένα μπουφέ ή σε ένα εορταστικό τραπέζι. Γίνεται εύκολα και δεν θα σε παιδέψει καθόλου!

Υλικά

  • 250 γρ. φάβα
  • 2 κονσέρβες γαύρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε 6 κούπες νερό με τη φάβα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Βήμα 2

Αφήνουμε για 1 ώρα και μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ

Βήμα 3

Την πολτοποιούμε και τη σερβίρουμε σε πιάτο

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 5

Ρίχνουμε την πιπεριά και τον γαύρο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά

Βήμα 6

Σερβίρουμε πάνω από τη φάβα

Βήμα 7

Η φάβα πουρές με ψάρι γαύρο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Πρόσθεσε τα μυρωδικά της επιλογής σου
  • Μπορείς να προσθέσεις λαχανικά που σου αρέσουν
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή