Φάβα με κάπαρη

2014-02-26
Φάβα με κάπαρη
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με φάβα με κάπαρη, όπως την έφτιαχναν παλιά οι γιαγιάδες μας! Η συνταγή θα σε ενθουσιάσει και θα την φτιάχνεις συνέχεια, όχι μόνο την περίοδο της νηστείας αφού είναι και πολύ θρεπτική.

Υλικά

  • 450 γρ. φάβα
  • Μισή κούπα κάπαρη
  • 5 κούπες ζωμό λαχανικών (ή 5 κούπες νερό κι ένα κύβο λαχανικών)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι –Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μούλιασε τη φάβα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για μισή ώρα

Βήμα 2

Σούρωσε και βάλε την σε κατσαρόλα μαζί με το ζωμό λαχανικών

Βήμα 3

Βράσε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά

Βήμα 4

Εάν χρειαστεί ξάφρισε την επιφάνεια του νερού

Βήμα 5

Τσιγάρισε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι για 2 λεπτά

Βήμα 6

Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο

Βήμα 7

Πρόσθεσε αλάτι-πιπέρι, ανακάτεψε και άφησε για ακόμα 15 λεπτά

Βήμα 8

Εντωμεταξύ βάλε την κάπαρη σε ένα μπολ με νερό για 10 λεπτά και σούρωσε

Βήμα 9

Απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάλε τη μισή ποσότητα της φάβας σε ένα μπλέντερ

Βήμα 10

Πρόσθεσε την κάπαρη και πολτοποίησε σε ένα μείγμα

Βήμα 11

Συνδύασε τις δύο φάβες και ανακάτεψε

Βήμα 12

Σέρβιρε τη φάβα με λίγο λάδι και κάπαρη

Βήμα 13

Η φάβα με κάπαρη είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή