Φάβα με καραμελωμένο χταπόδι

2014-03-30
φαβα με καραμελωμενο χταποδι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:05 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια τέλεια συνταγή για την Σαρακοστή που είναι πολύ νόστιμη! Η φάβα με καραμελωμένο χταπόδι γίνεται εύκολα και πετυχαίνει πάντα. Δοκίμασέ την!

Υλικά

  • 6 πλοκάμια χταποδιού
  • 2 κούπες φάβα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλυτζ. καφέ ξύδι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τη φάβα και την βάζουμε σε μία κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε το 1 κρεμμύδι και νερό να την σκεπάζει

Βήμα 3

Αφού πάρει βράση ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για 35 λεπτά

Βήμα 5

Τη βάζουμε στο μούλτι με το μισό ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι-πιπέρι

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα πλοκάμια χταποδιού και το υπόλοιπο κρεμμύδι

Βήμα 8

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, τη ζάχαρη, το ξύδι, το κρασί και πιπέρι

Βήμα 9

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε χωρίς νερό-εκτός αν χρειαστεί για μιάμιση ώρα

Βήμα 11

Η φάβα με καραμελωμένο χταπόδι είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή