Φάβα με λιαστή ντομάτα

2014-06-26
Φαβα με λιαστη ντοματα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια συνταγή που συνδυάζει τέλεια την αγαπημένη φάβα με λιαστή ντομάτα. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • Μισό κιλό φάβα
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες
  • 2 λίτρα ζωμός από λαχανικά
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ξύδι μπαλσάμικο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τη φάβα και τη βάζουμε σε ένα μπολ με τη σόδα για μία ώρα

Βήμα 2

Την ξεπλένουμε πάλι καλά και τη βάζουμε με νερό να την σκεπάζει σε κατσαρόλα

Βήμα 3

Βάζουμε το 1 κρεμμύδι ολόκληρο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά

Βήμα 4

Ξαφρίζουμε και στη συνέχεια σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να χυλώσει

Βήμα 5

Την πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 7

Κόβουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε λωρίδες και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τις λιαστές ντομάτες

Βήμα 8

Ρίχνουμε την κάπαρη, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη

Βήμα 9

Ρίχνουμε λίγο ξύδι, αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 10

Σερβίρουμε μαζί με τη φάβα και ρίχνουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε

Βήμα 11

Η φάβα με λιαστή ντομάτα είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Αντί για ζωμό μπορείς να βάλεις νερό!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή